Tietoa aurinkopaneeleistamme

Sähköä auringosta aurinkopaneeleilla missä tahansa ja milloin tahansa

Aurinkoenergia

Miksi sijoittaa aurinkosähköön?

Aurinkoenergia on aina täysin uusiutuvaa energiaa

N
SÄÄSTÄT LUONTOA
Aurinkosähkö ei aiheuta ollenkaan päästöjä, vaan päinvastoin vähentää niitä. Aurinkosähkö on ekologinen päätös.

Aurinkoenergia on turvallinen, saasteeton, uusiutuva ja ehtymätön energiavara

N
Aurinkosähkö on uusiutuva energiamuoto
Uusiutuvien energiamuotojen käyttö on puhdasta ja saasteetonta.

Aurinko ei ole vähenevä luonnonvara niinkuin esimerkiksi öljy on. Hiilijalanjälkesi pienenee.

N
Hiljaista energiaa
Sinun ei tarvitse laittaa kova äänistä agregaattia tai auton / veneen moottoria käymään, että saisit ladattua akkuja. Saat sähköä siellä missä sitä muuten ei olisi saatavilla.
N
Alhaiset käyttökustannukset
Aurinkosähköprosessi, joka muuntaa auringonvalon energiaksi, ei vaadi ollenkaan polttoaineita eikä sillä ole muuttuvia kustannuksia

Tietoa

Yleistä tietoa aurinkopaneeleista

Mitkä asiat vaikuttavat aurinkopaneelin tuottamaan energiaan ja kuinka paljon on Suomessa auringon tuottaman kokonaissäteilyn voimakkuus

Tietoa aurinkopaneeleista

Aurinkopaneelin asennuskulma vaikuttaa paneelin tuottamaan tehoon myös. Mitä paremmin aurinkopaneeli on suunnattu aurinkoon, sitä enemmän se saa auringon kokonaissäteilystä. Aurinkopaneeleihin kohdistuvien varjojen vaikutus aurinkopaneeleiden tuottamaan tehoon on hyvinkin dramaattinen. Pienenkin varjon kohdistuessa paneeliin, sen tuottama teho putoaa oleellisesti.

Aurinkopaneelit tarvitsevat auringon paistetta tuottaakseen sähköä. Auringon säteilyn voimakkuutta mitataan W/m2. Kokonaissäteilyn voimakkuus riippuu auringon korkeudesta sekä pilvisyydestä. Auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta keskipäivällä on kokonaissäteilyn voimakkuus noin 1000 W/m2, ilta ja aamu auringon ollessa matalemmalla on säteilyn määrä hieman pienempi. Pilvisellä säällä kokonaissäteilyn voimakkuus vaihtelee 300-600 W/m2 välillä. Koko taivaan peittämät tummat sadepilvet laskevat kokonaissäteilyn määrän alle 300 W/m2.

Kuvaaja

Kuvaajassa on mitattu 50 W Innoe aurinkopaneelin tuottama teho ja latausvirta eri säillä ja auringon kokonaissäteily voimakkuuksilla

Tietoa

Innoe aurinkopaneeleiden ominaisuuksia

Mitkä asiat tekevät Innoe aurinkopaneeleista tehokkaita, kestäviä ja varmoja valintoja veneily ja matkailuauto käyttöön

Ohut muotoilu

Innoe aurinkopaneelit ovat vain 3 mm paksuja. Ohuen muotoilun ansiosta niillä on vähäinen ilmanvastus ja ne ovat huomaamattomia. Ne voidaan asentaa käyttämällä asennusliimaa ja näin vältytään kaikilta turhilta reijiltä, jotka ovat aina riski kosteusvaurioille.

ETFE -pinnoite

Uuden ETFE-pinnoitteen ansiosta Innoe aurinkopaneelit ovat entistä kestävämpiä kulutusta ja korroosiota vastaan.

25-30% parempi latausteho

”High efficiency” yksikide solurakenteella saadaan Innoe aurinkopaneelilla jopa 25-30% parempi latausteho perinteisiin monikide aurinkopaneeleihin verrattuna.

Taivuttaa jopa 30 astetta

Innoe aurinkopaneelia voidaan taivuttaa jopa 30 astetta, joka mahdollistaa monipuoliset asennukset esimerkiksi veneiden kansille ja autojen katoille.

Suunniteltu veneily ja matkailuauto käyttöön

Innoe aurinkopaneelit ovat suunniteltu erityisesti veneily ja asuntoauto -vaunu käyttöön.

Testattu Suomessa

Kaikki Innoe aurinkopaneelit ovat testattu Suomessa, Suomen sääolotiloissa. Taulukosta näet 50 W Innoe aurinkopaneelin tuottaman tehon ja latausvirran eri säillä ja auringon säteily voimakkuuksilla. Lue lisää

Asiakaspalvelu@innoe.fi

JMRA-Yhtiöt Oy

Y-tunnus: 2816946-5

Rekisteriseloste

Sopimusehdot

Maksutavat